Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

24 September 2011

Najib naik bas dalam lawatan ke perak


Kata Najib "Dulu naik kereta kali ini kita naik bas jumpa rakyat, mesejnya nak rasa bagaimana tidak ada protokol antara pemimpin dan rakyat"
Agak-agaknya gambar bas di atas tu ke yang najib dan isterinya naik.

Tak sanggup rasanya anak seorang bangsawan dan isterinya yang menggalas beg tangan puluhan ribu ringgit harganya untuk menaiki bas macam tu..


Menurut seorang sahabat yang berada ditepi jalan ketika rombongan Najib melintas, Bas yang dinaiki oleh Najib dan rombongannya ialah bas ekspress yang baru dan diiringi oleh polis..Satu lagi lakonan yang hebat oleh Najib..

No comments:

Post a Comment