Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

20 April 2010

PRK HULU SELANGOR

Assalamualaikum kepada semua muslimin muslimat?
Semoga semuanya beroleh kebahagiaan di mana juga kita berada. Dah agak lama saya tidak menjenguk blog ini dan up date. Walaupun ada juga keinginan nak menulis tetapi kerana sibuk sama ada di sekolah, dalam jamaah, bersama masyarakat dll menyebabkan niat itu terbantut buat seketika.
PRK datang lagi. Inilah masa kita untuk meneruskan perjuangan kita. Berilah apa-apa sumbangan yang anda punyai dan miliki secara sementara itu kepada perjuangan untuk memartabatkan Islam.
Muslimat Kampar pun ada yang nak turun ke sana merayu undi. Katanya muslimat ditempatkan di UPU yang 100% umno. Minggu ini mereka akan pergi. Siapa yang berminat boleh urus dengan Puan Roszila atau Uji. (Tualang Sekah)
Tak apalah nak betrdakwah dengan orang yang tidak faham atau pun ada kefahaman tapi buat-buat tak faham. Kalau dah dengan mereka yang OK dan faham tentang matlamat perjuangan kita, tak lah perlu susah payah.Maka markah dan kreditnya tak lah berapa banyak. Semuanya bergantung kepada niat.
Mana-mana kumpulan yang paling banyak diuji maka nilai keimanannya semakin tinggi. Kalau lulus ujian, maka tahap keimanan kita ditingkatkan Allah taala. Moga kita sama-sama berganding bahu ke arah merealisasikan impian satu negara satu undang-undang iaitu undang-undang Allah Taala.

1 comment: