Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

08 December 2010

Program tautan ukhwah cawangan Sentang Bt 1


 Alhamdulillah program dapat disempurnakan bermula jam 3.30 petang. Program dimulakan dengan ucapan pengerusi majlis Pn Halimatun dan disempurnakan oleh Ketua Muslimat Pn Asmidar dengan ucapan membakar semangat muslimat supaya lebih kuat lagi dengan kerja buat untuk menempuh Pilihanraya umum yang sudah semakin hampir. Program ini diselitkan dengan aktiviti santai oleh tuan rumah Pn. Mazidah dengan tunjuk ajar beliau membuat puding istimewa. Sesungguhnya menuntut ilmu tidak mengira tempat, masa atau keadaan. Semoga muslimat yang hadir mendapat suntikan semangat dos tertinggi daripada Pn Ketua dan memanfaatkan ilmu resepi membuat puding yang enak untuk hidangan suami dan keluarga tersayang.

Muslimat Kampar bersama muslimat cawangan
Sebahagian daripada Muslimat Kampar yang hadir

Muslimat dengan santai belajar memasakPn Mazidah sedang menunjukkan cara membuat puding
1 comment:

  1. Kita teruskan lagi program mendekati muslimat sebegini.

    ReplyDelete