Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

23 August 2010

PROGRAM SUMBANGAN RAMADHAN PAS KAMPAR

Ahad, Ogos 22, 2010


Pas Kampar melalui Lujnah Kebajikan dan dibantu oleh Dewan Pemuda dan  Dewan Muslimat Pas Kampar telah berjaya menjalankan satu program sumbangan Ramadhan untuk golongan fakir miskin di Kampung Gunung Panjang.Sumbangan tersebut berbentuk barangan seperti beras,gula dan barang keperluan dapur.Mudah-mudahan sumbangan yang sedikit itu dapat meringankan kehidupan meraka didalam bulan Ramadhan ini.

1 comment:

 1. assalamualaikum,

  Sila dengarkan Radio Rakyat.net - bersiaran 24 jam sehari .

  Kuliah agama dan isu semasa, bacaan al-quran, promosi iklan produk, hiburan berunsur islamik

  dengarkan online di:

  http://www.radiorakyat.net
  http://www.radiorakyat.blogspot.com

  atau di blog-blog berhampiran anda.

  tuan blog/web juga boleh masukkan kod widget html radio rakyat di http://www.radiorakyat.blogspot.com

  ReplyDelete