Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

20 September 2009

HARI KEMENANGAN

Salam idilfitri buat semua umat Islam di mana juga mereka berada. Dalam kemeriahan kita menyambut Syawal jangan kita lupakan sanak saudara, jiran tetangga kita yang memerlukan. Bayangkan ya, kita seorang dua tiga pasang baju baru, makan pelbagai jenis makanan, ayam, daging, kuih muih, biskut dan macam-macam ada. Kenangkanlah mereka yang tidak upaya, tidak mampu mengadakan semua ini kecuali yang asas sahaja. Itupun tidak mencukupi. Bersedekahlah semasa ada orang boleh menerima sedekah kita, berinfaqlah fi sabilillah semasa ada orang masih berjuang menegakkan agama Allah di muka bumi ini.

Kepada semua sahabat handai yang mengenali diri ini dan para blogger yang cukup aktif di Perak ini, Selamat Menyambut Hari Lebaran. Maaf jika ada kekasaran bahasa. Jihad Bagan Pinang menunggu kita. Masih ada ruang dan peluang untuk berinfaq !

No comments:

Post a Comment