Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

13 September 2009

Rakyat Tolak BNOleh Rajasedaka

Samy Vellu yang masih kuat pengaruhnya pada MIC mengeluarkan kenyataan, rakyat tidak menolak MIC tetapi menolak BN pada PRU yang lalu. Kenyataan itu terbit ekoran kemenangan kem yang di sokong Tok Samy dalam pemilihan MIC.

Jawapan Tok Samy itu sama seperti jawapan Juha, si abu Nawas yang jatuh terguling. Bila ditanya kenapa awak jatuh, Juha menjawab baju dia yang jatuh. Habis kenapa awak yang terguling? Jawab Juha, sebab dia masih dalam baju itu!!.

Kalau betul Tok Samy tidak mahu ditolak rakyat pada PRU yang akan datang, cepat-cepatlah keluar dari BN. Mantan PM Tun Dr M juga menolak Tok Samy secara terang. Beliau menyokong kem Subramaniam yang menentang Tok Samy. PM 1Malaysia juga memberi amaran kepada Tok Samy supaya jangan sombong dan menunjukkan kekayaan, nanti ditolak rakyat...

Jika lambat bertindak, Tok Samy akan jatuh terguling dan tak akan mampu bangun balik....Masa itu, tiada alasan yang dapat membantu!

No comments:

Post a Comment