Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

26 August 2009

PAS Menang Lagi

Keputusan rasmi yang dikeluarkan SPR pada pukul 7.30 malam tadi memang sudah dijangka. Rakyat telah menolak BN walaupun diwar-warkan Permatang Pasir sebagai Anak Emas kerajaan BN. Kemenangan bergaya PAS kali ini sangat bermakna selepas menang tipis di Manek Urai dan kempen UMNO yang memperalatkan media, polis, askar dan kemudahan kerajaan seperti sekolah, hospital dan kenderaan kerajaan.


Keputusan Rasmi Prk N11 Permatang Pasir

Mohd Salleh Man (PAS) : 9618
Rohaizat Othman (BN) : 5067
Majoriti : 4551
Undi Rosak : 83
Jumlah keluar Mengundi ; 14,832 (73.1 %)

Peratus keluar mengundi boleh ditingkatkan jika SPR memilih hari mengundi pada hari cuti. Tahniah kepada semua petugas, pengundi dan pimpinan Parti Pakatan Rakyat.

No comments:

Post a Comment