Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

22 May 2009

ADUN PAS Meninggal Dunia


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Manek Urai, Ismail Yaacob dari PAS meninggal dunia awal pagi tadi kerana komplikasi sakit kencing manis yang dihadapinya.

Ismail, 60, meninggal dunia kira-kira pukul 5.55 pagi tadi.

Allahyarham akan dikebumikan selepas solat Jummat.

Ia disahkan oleh Pengarah Pilihan Raya PAS, Datuk Mustafa Ali.

PAS dijadual mengadakan sidang media khas pukul 11 pagi ini.

Ismail telah dimasukkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II akhir bulan lalu.

Dalam pilihan raya umum lalu beliau menewaskan calon Barisan Nasional (BN) Mohamed Zulkepli Omar dengan majoriti 1,352 undi.

sumber: mStar Online

Rajasedaka :

Marilah kita sama-sama hadiahkan AlFatihah kepada beliau. Kepada keluarga dan sahabat, semoga banyak bersabar, dan doakan Allahyarham akan ditempatkan di kalangan orang yang bertaqwa.


No comments:

Post a Comment