Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

13 May 2009

Semakin bercelaru apa yang berlaku di Perak. Satu pihak mahu supaya DUN dibubarkan, satu lagi pula nak pertahankan agar dapat memerintah Perak tanpa perlu membubarkan DUN. Denyut nadi dan jantung rakyat inginkan DUN segera dibubarkan. Seruan kepada semua pendokong dan penyokong Pakatan Rakyat dari semua bangsa dan agama, sama-sama kita memohon agar diperkenankan oleh Paduka Seri Sultan Pedak supaya DUN dibubarkan. Jika BN mengaku mereka tidak merasa takut untuk menghadapi pilihanraya satu Perak, ayuh kita turun ke gelanggang sebagai anak jantan. Pakatan Rakyat dapat menerima kebenaran dan suara ramai, andaikata majoriti rakyat tidak memihak kepada mereka. Diharap Datuk Seri Najib berlapang dada dalam situasi ini. Kembalilah ke pangkal jalan sebelum jauh tersesat.

1 comment:

  1. Sabor ler kak oii
    kalau DUN tak bubar tahun nih...menjelang PRU13 esok kena bubar jugak... Masa tu BN boleh hilang deposit rasanyer!!

    ReplyDelete