Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

21 May 2009

Kalut betul MB Perak yang tak sah. Pagi ni dah berucap di padang Bandar Baru Kampar dalam majlis pengishtiharan Kampar sebagai Daerah yang ke sepuluh dalam negeri Perak. Tapi ikut logiknya, MB Nizar tak pernah kosongkan kerusinya sebagai MB. Itu orang undang-undang kata. Kes yang sepatutnya selesai dalam DUN sahaja, tetapi diambil alih oleh mahkamah. Itulah dunia. Hadis nabi ada menyatakan bahawa (terjemahan) : sesungguhnya dunia ini penuh dengan kemanisan, keindahan dan menyegarkan... Mudah-mudahan yang hak akan terserlah juga, yang batil akan lenyap sampai perut bumi yang ketujuh. Teruskan perjungan wahai DS Nizar yang kami kasihi. Kami menyokong dan sentiasa mendoakan kejayaanmu. Insyaallah Allah bersama mereka yang benar dan bersungguh-sungguh. Adakah kafir Quraish yang menang semasa berperang dengan Rasulullah membuktikan mereka berada di landasan yang benar? Adakah Israel Mal'unah itu berada di pihak yang benar kerana menguasai bumi .Palastin hingga kini... Banyak belum tetntu benar, sikit belum tentu salah.

No comments:

Post a Comment