Ayat

"Dan orang-orang yg beriman lelaki dan perempuan sebahagian mereka (adalah) menjadi penolong bagi sebahagi yang lain. Mereka menyuruh mengerjakan yang makruf , mencegah dari yang mungkar, mendirikan sembahyang, menunaikan zakat, dan mereka taat kepada Allah dan Rasulnya. Mereka itu akan diberi rahmat oleh Allah; Sesungguhnya Allah maha perkasa lagi maha bijaksana."
" Allah menjanjikan kepada org-org yg mukmin lelaki dan perempuan akan mendapat syurga yang dibawahnya mengalir sungai2 kekal mereka didalamnya, dan mendapat tempat2 yg bagus di syurga 'Adn. Dan keredhaan Allah adalah lebih besar. Itu adalah keberuntungan yang besar"....surah At Taubah. Ayat 71 dan 72

11 May 2009

SELAMAT HARI IBU

Saya memohon maaf kerana lambat mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu. Selamat Hari Ibu kepada semua ibu yang berada di seluruh pelusuk negara. Tanpa pengorbanan ibu, kita tidak menjadi manusia yang berguna kepada masyarakt pada hari ini. Tepatlah syaer Arab menyatakan :
Ibu merupakan sekolah yang pertama... Sekalung tahniah kepada para Muslimat di seluruh Malaysia dan di Kampar khususnya kerana keprihatinan kalian dan komitmen yang ditunjukkan , kita dapat meneruskan agenda perjuangan sehingga kini. Sesungguhnya tugas sebagai ibu, suri rumah, ahli profesional, isteri, mujahidah, penasihat rumahtangga dan sebagainya menuntut pelbagai pengorbanan. Pengurusan masa amat penting agar perancangan yang dibuat dapat dilaksanakan dengan jayanya. Insya Allah ibu-ibu di Kampar akan mengadakan Ceramah Usahawan dalam cuti sekolah nanti. Tarikh belum ditentukan lagi. Program ini akan dikendalikan oleh Lajnah Ekonomi. Minta datang ramai-ramai dan kempen rakan, jiran dan sanak saudara untuk datang. Tempat di Markas TMJ. Kampar.

No comments:

Post a Comment